Kerken in de regio IJmond Noord

In de regio IJmond Noord is een groot aantal christelijke kerkgenootschappen te vinden. De gemeenschappen zijn verschillend in hun manieren van doen, in grootte en in sfeer. Maar zij zijn ook één. In al deze kerken waait de geest van de ene God, de geest van bevrijding en menselijkheid. Daarom zijn wij in vriendschap met elkaar verbonden en staan wij open voor elkaar. En zo staan wij ook midden in de samenleving van Beverwijk, Wijk aan Zee en Heemskerk.

Onze kerken zijn aangesloten bij de overkoepelende netwerken van Missie Nederland (voorheen de Evangelische Alliantie) of de Raad van Kerken. Bekijk alle kerkgenootschappen.

Week van gebed om eenheid

Van 21 tot 27 januari 2018 is de internationale week van gebed voor de eenheid van de kerken. Wij als kerken in onze regio hebben ook dit jaar weer een gezamenlijk programma opgesteld, zodat er op alle dagen van de week in een van onze gebouwen een korte bijeenkomst is. Lees meer...

Raad van Kerken Missie Nederland

Protestantse Gemeente Beverwijk

www.pknbeverwijk.nl

Protestantse Gemeente Beverwijk

Voorganger: wekelijks een andere voorganger
Dienst: zondag om 09:30 uur (zomertijd) of om 10:00 uur (wintertijd) In de Dorpskerk in Wijk aan Zee is de aanvangstijd altijd 10.00 uur. Hier is de dienst meestal om de 14 dagen.
Locatie: Vredevorstkerk (Laan der Nederlanden 152 in Beverwijk) en Dorpskerk (Voorstraat 1 in Wijk aan Zee)

Wie zijn wij?

Voor onze gemeente bestaat de kerk uit diegenen die geloven dat God ons liefheeft in Jezus Christus. De kerk is waar wij gelovigen, die zich Christenen noemen, samenkomen. Daar zingen we, bidden we, lezen in de Bijbel en putten daar inspiratie uit.

Onze wekelijkse kerkdienst op zondag

De gemeenschap maakt ons tot kerk. Toch komen wij op zondagochtend niet als vereniging bij elkaar maar als volk van God dat zich voelt aangetrokken door de kracht en de energie van een liefde die al het menselijk denken overstijgt.

Iedereen is welkom

In de kerk proberen we voor alle leeftijden de mogelijkheid te creëren deel te nemen aan het gemeente-zijn. Ook alle kinderen en jongeren zijn van harte welkom. In de vieringen hebben ze gelegenheid met elkaar te spelen (0-4 jaar), naar verhalen te luisteren en te knutselen (4-12 jaar) en wat meer inhoudelijk op onderwerpen of Bijbelteksten in te gaan en daarover uit te wisselen (13-23 jaar). Buiten de vieringen om bieden we programma’s aan waarbij zij kunnen leren over de kerk, geloof en zichzelf.

Activiteiten binnen de gemeente

Naast de wekelijkse diensten organiseren we vele activiteiten. Enkele voorbeelden:

  • Thema bijeenkomsten
  • Sobere maaltijden
  • Rommelmarkten
  • Orgelconcerten
  • Vrijwilligersgroepen

Kijk voor ons complete activiteitenprogramma en het laatste nieuws over onze diensten op onze website:

http://www.pknbeverwijk.nl/

Contact

Voor vragen over onze kerkgemeenschappen of voor persoonlijk advies, neem gerust contact op met:

Arjen Verboom - voorganger Evangelische Gemeente "de Verandering"
E-mail: voorganger@egdeverandering.nl
Tel.: 0251-722179
Marco Visser - predikant Protestantse Gemeente Heemskerk
E-mail: marcovisser64@kpnmail.nl
Tel.: 0251-293002