Kerken in de regio IJmond Noord

In de regio IJmond Noord is een groot aantal christelijke kerkgenootschappen te vinden. De gemeenschappen zijn verschillend in hun manieren van doen, in grootte en in sfeer. Maar zij zijn ook één. In al deze kerken waait de geest van de ene God, de geest van bevrijding en menselijkheid. Daarom zijn wij in vriendschap met elkaar verbonden en staan wij open voor elkaar. En zo staan wij ook midden in de samenleving van Beverwijk, Wijk aan Zee en Heemskerk.

Onze kerken zijn aangesloten bij de overkoepelende netwerken van Missie Nederland (voorheen de Evangelische Alliantie) of de Raad van Kerken. Bekijk alle kerkgenootschappen.

Oecumenische Vredesviering

De Raad van Kerken IJmond-Noord opent de Vredesweek 2019 met een bijzondere gezamenlijke kerkdienst, een oecumenische vredesviering. Een bijeenkomst met muziek, zang, verhalen en gebed, bedoeld als een teken van verbondenheid in een wereld waarin veel verdeeldheid is. Van harte welkom op zaterdagavond 21 september om 19:15 uur. Lees meer...

Raad van Kerken Missie Nederland

Oecumenische vredesviering gezamenlijke kerken IJmond-Noord

Oecumenische vredesviering gezamenlijke kerken IJmond-Noord

Zaterdag 21 september

Iedereen kan iets voor vrede doen! Met die gedachte organiseert de landelijke organisatie PAX ieder jaar de Vredesweek. De Vredesweek is dit jaar van 21 tot 29 september en heeft als thema: ‘Vrede verbindt over grenzen’.

De Raad van Kerken IJmond-Noord opent de Vredesweek met een bijzondere kerkdienst, een oecumenische vredesviering. Deze is samengesteld door een brede groep mensen vanuit de verschillende christelijke kerken en gemeenschappen in Beverwijk, Wijk aan Zee en Heemskerk. Een bijeenkomst met muziek, zang, verhalen en gebed, bedoeld als een teken van verbondenheid in een wereld waarin veel verdeeldheid is.

Een ieder is van harte welkom op zaterdagavond 21 september in het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Jean Monnetstraat 1 in Heemskerk. Inloop is vanaf 18.45 uur, aanvang is 19.15 uur.

Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. Ook is er gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven voor het vredesproject van PAX.

Contact

Voor vragen over onze kerkgemeenschappen of voor persoonlijk advies, neem gerust contact op met:

Arjen Verboom - voorganger Evangelische Gemeente "de Verandering"
E-mail: voorganger@egdeverandering.nl
Tel.: 0251-722179
Marco Visser - predikant Protestantse Gemeente Heemskerk
E-mail: marcovisser64@kpnmail.nl
Tel.: 0251-293002