Kerken in de regio IJmond Noord

In de regio IJmond Noord is een groot aantal christelijke kerkgenootschappen te vinden. De gemeenschappen zijn verschillend in hun manieren van doen, in grootte en in sfeer. Maar zij zijn ook één. In al deze kerken waait de geest van de ene God, de geest van bevrijding en menselijkheid. Daarom zijn wij in vriendschap met elkaar verbonden en staan wij open voor elkaar. En zo staan wij ook midden in de samenleving van Beverwijk, Wijk aan Zee en Heemskerk.

Onze kerken zijn aangesloten bij de overkoepelende netwerken van Missie Nederland (voorheen de Evangelische Alliantie) of de Raad van Kerken. Bekijk alle kerkgenootschappen.

Sobere maaltijden 2023

Beverwijk/Wijk aan Zee/Heemskerk, 22-02 t/m 29-03

Het is een mooie gedachte om in de voorbereidingstijd op weg naar Pasen midden in de week een moment te hebben om samen stil te staan bij het bijzondere karakter van deze tijd. Lees meer...

Raad van Kerken Missie Nederland

Kritische Gemeente IJmond

www.kgij.nl

Kritische Gemeente IJmond

Voorganger: Bernadette Boom
Vieringen en ontmoetingen: zaterdagavond 19.15 uur
Locatie: Vrijburchtzaal (Vrijburglaan 2 in Heemskerk)

Wie zijn wij?

Wij zijn een christelijke gemeente waar geloof en samenleving aan elkaar getoetst worden. Wij laten ons inspireren door de bijbel en de christelijke traditie. Wat leren die ons over de zingeving van ons bestaan, over ons omgaan met het samenleven, met de tweedeling arm en rijk, zwart en wit, man en vrouw, jong en oud, ziek en gezond, werkloos en baanbezittend?

Onze vieringen en ontmoetingen (zie de website voor de data)

Er zijn twee werkgroepen van gemeenteleden die de vieringen en ontmoetingen samenstellen en voorbereiden. In de vieringen bezinnen we ons op (bijbelse) verhalen en zoeken we naar passende actualiteiten en liederen (vooral van Huub Oosterhuis). Het KGIJ-koor is elke viering ondersteunend aanwezig en Bernadette Boom verzorgt de toespraak. We delen elke viering brood en wijn als teken van hoop. Voor de ontmoetingen worden onderwerpen gekozen die de moeite waard zijn om met elkaar een uurtje aandacht aan te besteden. Soms is het een ontmoeting in een kring, een andere keer vinden gesprekken in kleinere groepen plaats. Aan begin en eind van de ontmoeting wordt vaak gezongen, ook is regelmatig een gedicht te beluisteren. Als je op zoek bent naar een inspirerend verhaal, een plaats om anderen te ontmoeten, mensen dienaar elkaar omzien dan ben je van harte welkom!

Activiteiten binnen de gemeente

Naast de vieringen en ontmoetingen en naast het onderling pastoraat organiseren we vele activiteiten, o.a. vanuit de volgende groepen:

  • Pastoraatsgroep (o.a. huiskamergesprekken, individuele bezoeken)
  • Vrouwengroep (maandelijkse bijeenkomsten rond een thema)
  • Koor
  • POLKA (politieke en kerkelijke activiteiten)

Kijk voor ons complete activiteitenprogramma en het laatste nieuws over onze diensten op onze website:

http://www.kgij.nl

Contact

Voor vragen over onze kerkgemeenschappen of voor persoonlijk advies, neem gerust contact op met:

Arrie van Nierop - predikant Protestantse Gemeente Beverwijk
E-mail: predikant.pgbwz@gmail.com
Tel.: 0251-295703