Kerken in de regio IJmond Noord

In de regio IJmond Noord is een groot aantal christelijke kerkgenootschappen te vinden. De gemeenschappen zijn verschillend in hun manieren van doen, in grootte en in sfeer. Maar zij zijn ook één. In al deze kerken waait de geest van de ene God, de geest van bevrijding en menselijkheid. Daarom zijn wij in vriendschap met elkaar verbonden en staan wij open voor elkaar. En zo staan wij ook midden in de samenleving van Beverwijk, Wijk aan Zee en Heemskerk.

Onze kerken zijn aangesloten bij de overkoepelende netwerken van Missie Nederland (voorheen de Evangelische Alliantie) of de Raad van Kerken. Bekijk alle kerkgenootschappen.

Sobere maaltijden 2023

Beverwijk/Wijk aan Zee/Heemskerk, 22-02 t/m 29-03

Het is een mooie gedachte om in de voorbereidingstijd op weg naar Pasen midden in de week een moment te hebben om samen stil te staan bij het bijzondere karakter van deze tijd. Lees meer...

Raad van Kerken Missie Nederland

Apostolisch Genootschap Heemskerk

www.apgen.nl

Apostolisch Genootschap Heemskerk

Voorgangers: Harry Hoekstra en Marcel Schager
Dienst: zondag om 09:30 uur
Locatie: Jean Monnetstraat 1 in Heemskerk

Wie zijn wij?

Wij vormen een vrijzinnige geloofsgemeenschap die gelooft dat alle leven voortkomt uit een niet te bevatten scheppingskracht, dat alles deel is van een groot geheel. We geven zin aan ons leven door aan de wereld positieve krachten toe te voegen zoals liefde, vrede, vergevingsgezindheid, verzoening en barmhartigheid. Onze levensbeschouwing is dus heel praktisch en gericht op het werken aan een menswaardige wereld. Hier en nu.

Onze wekelijkse kerkdienst op zondag

In onze eredienst staat de Weekbrief centraal: een overdenking die speciaal voor de eredienst is geschreven. De voorganger spreekt vanuit eigen levenservaring en inzichten over het weekthema en wat er leeft in de gemeenschap en in de samenleving. Mensen worden geïnspireerd te zoeken naar eigen antwoorden op levensvragen. Een plaats voor reflectie en praktische levenswijsheid, maar ook voor ontmoeting. Het gesproken woord wordt afgewisseld met zang en muziek en stiltemomenten. De voorganger van de gemeente gaat niet elke zondag zelf voor. Dit wordt afgewisseld met andere voorgangers.

Iedereen is welkom

Al luisterend kan ieders religieus gevoel worden aangesproken, kunnen gevoelens worden verwerkt en rijpen nieuwe inzichten en voornemens. Zo ontstaat een veilige en gewijde plaats, even los van het alledaagse: een sfeer waarin iedereen zich thuis kan voelen. Los van leeftijd, opleiding, geaardheid en afkomst. Op de derde zondag van de maand worden vaak kindererediensten gehouden.

Activiteiten binnen de gemeente

Kijk voor ons complete activiteitenprogramma en het laatste nieuws over onze diensten op onze website:

https://www.apgen.nl/locaties/heemskerk/heemskerk/

Contact

Voor vragen over onze kerkgemeenschappen of voor persoonlijk advies, neem gerust contact op met:

Arrie van Nierop - predikant Protestantse Gemeente Beverwijk
E-mail: predikant.pgbwz@gmail.com
Tel.: 0251-295703